Voor mij ligt achter de wereld van de cijfers, de echte uitdaging

Interview met Rob Coenen, Financieel Professional Fagro | Door CareerGuide

Fagro is een interim – en adviesbureau voor het functiegebied finance & control. Vanuit de gedachte “Improving your performance” creëren zij meerwaarde voor hun opdrachtgevers. Praktisch, pragmatisch en resultaatgericht. Opdrachten variëren van tijdelijke financieel-administratieve ondersteuning tot en met financieel management en directievoering.

´Detachering trekt twee soorten van consultants aan. Zij die graag snel verschillende werkervaring opdoen om zo in de praktijk te ondervinden waar hun talent ligt en dan een vaste betrekking zoeken. En zij die kiezen voor permanente uitdaging, ontwikkeling en groei en daardoor min of meer verslaafd zijn aan de dynamiek van detachering.´

Aan het woord is Rob Coenen, Medior Consultant bij Fagro. Hij studeerde International Business aan de Universiteit van Maastricht en behaalde een Master in Accountancy. ´Ik behoor duidelijk tot de laatste categorie. Het vaste ontwikkelingspad binnen de accountancy stond me tegen. Ik zocht en vond bij Fagro de vrijheid om zelf invulling te geven aan m´n loopbaanpad. Dat heeft de afgelopen 7 jaar geresulteerd in afwisselend projecten op de terreinen van Accounting & Reporting en Business Control. Beide vakgebieden hebben m´n interesse, het is echter vooral de wereld achter de cijfers die mij trekt.´

Consultancy

´Vanaf mijn eerste opdracht heb ik dat zo ervaren,´ vervolgt Rob. ´Ik begon bij een woningcorporatie met het verwerken van bankafschriften. Zoiets heb je al snel onder de knie waardoor er ruimte ontstaat om andere zaken op te pakken.Zo heb ik bijvoorbeeld de administratie opgezet voor vastgoedprojecten. Doordat je via Fagro vaak voor een langere periode aan een organisatie wordt gekoppeld (gemiddeld een jaar) is er ook de ruimte om meer voor een organisatie te betekenen.

Op dit moment ben ik binnen een ziekenhuis als projectleider betrokken bij de procesoptimalisatie van de factuurafhandeling.. Doel hierbij is om de ‘Zorg’ zo min mogelijk te belasten, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan de directe patiëntenzorg. Vakinhoudelijk niet eens zo heel erg complex. Het succes staat of valt echter met de samenwerking tussen inkoop, administratie en overige afdeling. Mensen zo laten samenwerken dat het makkelijker en leuker wordt. Uiteindelijk gaat het erom te komen tot een situatie waarin iedereen continu bezig is met het verbeteren van de werkprocessen . Daar ligt voor mij, achter de wereld van de cijfers, de echte uitdaging.´

Fagro Academy

De complexiteit en zwaarte van de klussen is met mijn eigen ontwikkeling meegegroeid. Dat is ook iets waar Fagro sterk in investeert. Deels via de eigen Academy, deels extern. Op de Academy is veel aandacht voor de (praktische) vakinhoud en de ontwikkeling van je vaardigheden door middel van coaching, workshops en trainingen. Extern volg ik de opleiding tot Register Controller en hoop deze binnenkort af te ronden.

Het meest leer je echter in de praktijk. Daar ontwikkel je je tot vakprofessional waarbij de opdrachten die Fagro weet te verwerven er voor zorgen dat je permanent wordt uitgedaagd.

 

Geïnteresseerd in werken bij Fargo? Bekijk dan de vacature

Previous ArticleNext Article

Euroforum organiseert jaarlijks diverse congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *